HEILOO – GP Groot brandstoffen en oliehandel rondt deze week de omkleuring af van 9 Firezone tankstations naar het merk Argos. De komende periode zullen nog eens 7 Texaco tankstations volgen waardoor het aantal onbemande GP Groot tankstations onder de Argos-vlag uitkomt op 35 stuks.

GP Groot voert sinds 2004 het aan Texaco gelieerde merk Firezone. Door de wijzigingen in het merkenbeleid van EG Group, de merkhouder van Texaco en Firezone, heeft GP Groot haar strategie voor wat betreft de merkvoering van haar tankstations onder de loep genomen. Pieter Talsma, directeur van GP Groot brandstoffen en oliehandel hierover: “Door de focus van EG op het merk Esso raakten de door ons gevoerde merken Texaco en Firezone steeds meer op de achtergrond. Omdat GP Groot een groeistrategie heeft vinden we het belangrijk te beschikken over aantrekkelijke, actieve merken die een verdere groei mede mogelijk maken. We hebben met diverse partijen gesproken en hebben voor wat betreft onze bemande tankstations gekozen voor het merk Total en voor onze onbemande tankstations voor het merk Argos.”

Van 19 naar 28 en uiteindelijk 35 onbemande Argos tankstations

Talsma: “Voor onze 16 onbemande Firezone en Texaco locaties zochten we naar een herkenbaar merk dat gericht is op de prijsbewuste consument. We werken al een aantal jaar naar tevredenheid samen met VARO Energy, de merkeigenaar van Argos. Deze positieve ervaring maakte de keuze voor het merk Argos voor onze onbemande verkooppunten een logische.”

Door de omkleuring van de Firezone verkooppunten in Alkmaar, Assendelft, Haarlem, Hoorn, Limmen, Middenmeer, Oosterblokker, Schagen en Uitgeest wordt het Argos-merk steeds beter zichtbaar in het Noord Hollandse. Talsma: “De Argos verkooppunten hebben een moderne uitstraling die zowel door omwonenden als klanten positief wordt ontvangen. Het maakt het straatbeeld een stuk frisser en de verkooppunten uitnodigender.”

De komende periode worden de onbemande Texaco tankstations in Alkmaar, Breezand, De Cocksdorp, Den Burg, Heerhugowaard, Oosterend en Velsen Noord ook naar Argos omgekleurd. Hierdoor komt het aantal Argos verkooppunten van GP Groot uit op 35. Deze omkleuringen worden naar verwachting eind september afgerond.

Over GP Groot brandstoffen en oliehandel

GP Groot brandstoffen en oliehandel is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen, exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten. Met de merkconcepten Argos, Total, NXT en Texaco  worden bijna 60 bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd. GP Groot brandstoffen en oliehandel is naast GP Groot inzameling, GP Groot recycling en GP Groot infra en engineering één van de bedrijfsonderdelen van GP Groot groep. Sinds 1917 groeide het familiebedrijf uit tot een onderneming met meer dan 950 medewerkers. De activiteiten binnen de GP Groot groep lijken heel divers, maar hebben één streven gemeen: samen werken aan een circulaire, energie neutrale en klimaatbestendige toekomst.